Monday, May 31, 2010

Alahai My Love…

Yesterday I had to work so I left My Other Half with the kids at home. When I reached home I could hear the boys giggling and calling abah saying mama dah balik. When Abah open the door the boys ran to me and showed their new toys

Khaizuran, Khairin: “Iron man!, Iron Man!, Iron Man!”,

Me: abang beli ke?

My other half: yup they wanted it...

Me:seriusly, bukan mahal ke?

My Other Half: mahallah jugak

me: emm takpelah, untung anak-anak abah..

As I walked into the house I noticed the living room and the kitchen was clean and tidy plus the floor have been mop. Wow! I smiled

Me: abang kemas ke semua ni?

My other half: aah..

Me: abang mop lantai sekali?

My other half: aah..

Me: bagusnye..rajin abah, suka mama

Then I went to the washing machine they are wet clothes inside it. Takpelah..never mind my other half have done a good job. I noticed the smell of the clean clothes were kind of weird..wangi semacam.

Me: abang guna sabun yang mana ye?

My other half: yg dekat sebelah wasing machine tu.

Me: yang cecair tu ke..yang warna kuning (smiling)

My other half: aah

Me: hehehehe..

My Other Half: kanapa gelak? (starting to laugh)

Me: tu sabun untuk lantailah bang..

Me and him: hehehe..

My other half: tak baik ejek kita..hehehe

Me: hehehe..nasib baik takde baju anak-anak ada baju kita berdua je.

Alahai my love…Thanks keep up the good work! hehehe

Thursday, May 6, 2010

Abah Mana?

Separuh jiwa ada kerja di Kedah dua hari dia tidak ada di rumah. Waktu abah bertolak mama, khaizuran dan khairin telah hantar abah ke lapangan terbang Kerteh. Petang semalam abah telefon suruh mama beli tiket firefly di kaunter. Masa nak beli tiket tu mama bawa khaizuran dan khairin sekali. Sampai je di lapangan terbang khaizuran ceria.

Khaizuran: Mama abah balikkan?
Mama: Tak, mama beli tiket je.
Khaizuran: Abah balikkan, abah tak work.
Mama: Abah work lagi, esok abah balik. Mama nak beli tiket untuk abah baliklah ni.
Khaizuran: oooo abah work

Dalam Lapangan Terbang mata khaizuran melilau, tiap kali ada lelaki jalan ke arah kami dia akan pandang. Mama perasan bila ada orang lelaki melintasi kami khaizuran akan kata “ala bukan abah”, kemudian selepas beberapa ketika khaizuran akan mendekati mama dan bertanya “abah mana?”,

Bila masuk ke kereta khaizuran pandang mama “mama abah work ye? Abah takde”,

Sayu je hati. Sebelum ni mama selalu tegur abah kata abah jarang luang masa dengan anak-anak dan nanti anak-anak akan jauh dan tak rapat dengan abah. Mama silap walaupun masa yang diluangkan dari segi kuantitinya sedikit tetapi abah telah berjaya memberi masa berkualiti buat anak-anak. Sebab itu walaupun abah tidak ada satu hari pun anak-anak mula terasa dan sentiasa bertanya abah mana?

“ufa minta maaf, abang memang abah yang terbaik buat anak-anak. Abang cepatlah balik!"

Sunday, May 2, 2010

Merajuk

If you look at khaizuran you will see that he is serious and a masculine boy but down deep inside actually he is very sensitive. Khaizuran kuat merajuk..hehe..every time when he disagree with mama and abah he will run away and hide behind the door, behind the wall, under the table, behind the sofa dll to show that he protest us..when we approach him he will turn his face away…huhu…

Kalah mama tau mama pun tak pernah merajuk macam tu. Everytime when his been calling for my attention and I ignored him he will merajuk. This boy of mine is very sensitive. Now khairin is following khaizuran but the scene is different. Khairin wil run away and cover his face. But if Khairin not in a good mood he will cry and shout plus berguling-guling.

Lelaki pun merajuk tau!