Tuesday, July 13, 2010

Stress

Sangat stress..rasa macam nak pecah kepala fikirkan masalah. Masalah pertama secara ad hoc atau last minit KP suruh pi vetting di shah alam. My other half dekat Singapore macam manalah I nak drive balik Kl seorang dengan dua orang anak yg aktif berusia 3 dan 2..pening memikirkannya bagitahu Kp masalah ni dengan mudah dia cakap u kena pandai2lah cari saudara ke untuk jaga anak-anak. Saudara! My relative are all in Selangor or Perak (belah husband) kami ni duduk sebatang kara dekat Terengganu kalau ada saudara tak adalah I pening macam ni. Lastly I fikir fine if you want me to go I bring my kids sekali naik kereta company..dah nak sangatkan FINE!

Masalah kedua once dah sampai KL siapalah nak jaga anak-anak. My mother in law kata dia boleh tolong tapi sbb dia tak berapa sihat dan anak-anak aktif berbelah bagi juga hati ni. My father suruh tinggalkan dekat rumah dan dia boleh minta cuti jaga cucu…alahai…berbelah bagi juga boleh ke my father handle my kids for hours..cause vetting ni akan mula pagi habis petang (4days)…huhu..sangat risau…My other half suruh tinggal dekat MIL dia kata OK lgpun MIL ada bIbik (bibik yang tak boleh diharap)…..sangat pening…

My other half call from Singapore..and say ada banyak problemlah..kontraktor banyak buat salah dia kena advise satu2 sedangkan patutnya kontraktor yang kena solved the problems…huhu…tak sure bila boleh balik from Singapore…me merayu for him to come home this Thursday…sbb risau tinggalkan anak-anak lama dgn MIL..takut MIL pening dan jadi lagi tak sihat je sebab penat jaga cucu..huhu..pray hard hopefully my other half will be in Malaysia on Thursday…

Internet dekat tempat keje sangat slow…kura-kura Jalan pun lagi laju daripada nak tunggu satu2 page di display…banyak keje nak buat and Internet diperlukan…siapkan lecture notes…email resource person..get material form other lecturer…sbb internet ni slow terpaksalah buat cara manual pi bilik simpan material ke dalam pendrive..bilik kawan2 dahlah kat tingkat empat and my room is in another building tingkat tiga….

I geram dengan kucing yang ada dekat kejiranan I…pagi tadi buka je pintu tengok ada kencing kucing dekat depan pintu dan ada beberapa kasut yang terkena kencing tu…sangat geram siap kasut yang I pakai ke keje pun terkena..terpaksa pakai kasut yang dah nak tercabut tapak ni ke tempat keje…balik kena basuh veranda lagi…and I am sure it will not be an easy task because my boys love to “help” me…huhu…bodoh betul kucing ni tuan dia pun sekali (amik kau tengah GERAM)

Macam manalah esok..esok kena pi vetting dah…actually this is my major concern…semua jadi tak kena..yang buat I geram tu I kena pergi juga sbb KP tak boleh pergi…I lah jadi mangsa kena gantikan tempat dia…dia KP senang je dia bagi arahan dekat I…aargggghhhh nak jerit kuat-kuat!