Thursday, September 30, 2010

Kenangan Aidil Fitri

This entry was an entry I made in my previous blog in (2007)...

Ala basi dah ye tajuk ni…dah nak habis raya baru nak tulis pasal raya…huhu..better late than never kan (^_^)…lately sangat lah busy student dah nak exam banyak kelas kena ganti ni…nak habiskan silibus…masa tu masuk lewat sebab cuti bersalin…takde lecturer yg sudi ganti kelas ufa so terpaksalah ufa buat kelas ganti…ok back to the topik…cerita raya keluarga Mr. Luqman…

Aidilfitri 2005…raya pertama sebagai sebuah keluarga..masa tu baru je 3 bulan kawin….kata putus dibuat raya pertama kali ni adalah giliran untuk beraya dgn famili hubby….so tahun ni kami beraya di kampung hubby di Kuala Kangsar…yup my hubby org perak….both parents mertua berasal daripada Kuala Kangsar…tetapi menetap di KL…sepanjang berada di kampung bila jumpa sanak saudara semua asyik tanya dah pregnant ke belum…huhu…baru je kawin 3 bulan dah org tanya2 soalan ni….tp takdelah rasa tensen pun masa tu…sbb baru sgt kawin kan…tahun ni takde pun gambar raya (sad to say)…belah my hubby kurang berminat nak bergambar2 di pagi raya tak tau la maybe sebab semua lelaki….raya ketiga baru balik ke rumah my parents…sesi bergambar pun dah habis…so tak dapat lah bergambar bersama keluarga tercinta…huhu

one big happy family (tertinggal seorang- afiq tak ada dalam gambar jd camera man)

2006 raya kedua bersama….Yey! turn beraya di rumah parents ufa…eh bukannya tak suka beraya di sebelah hubby…suka je…sbb memang abah n mak mertua serta ipar duai ufa sangat baik…memang macam keluarga ufa sendiri…Cuma the feeling raya kat rumah sendiri tu lain sikit best dia…hehe…susah nak describe…mungkin terasa semangat sikit beraya sebab di rumah ufa budaya rebus ketupat di belakang rumah, aktiviti potong daging n ayam sama2 then masak rendang, kemas rumah n tukar langsir masih lagi dikekalkan…lagi satu aktiviti yang ufa suka ialah di pagi raya lepas sembahyang ada sesi fotografi (^_^)…bergambar dengan bermacam2 pose…mmg famili ufa ni suka kamera..camera man adalah Dr. Firdaus abang sulong…still tak kawin lagi….tak tau la lepas ni bila dia dah kawin tradisi ni masih dapat diteruskan ke tidak….maklumlah dah kawin ni balik raya kan kena bergilir-gilir…

keluarga Mr. Luqman pada raya 2006 technically dah bertiga…luqman, wife and baby (tapi masih dalam perut lagi..hehe) raya tahun ni yg kurang bestnye ufa tengah alahan teruk…asyik muntah je….sebelum nak masuk beraya ke rumah org muntah dulu…after keluar muntah balik….pergi beraya memang bawak beg plastik…terpaksa….kaedah paling sesuai untuk mengatasi masalah loya….dari asyik kena berhenti di tepi jalan better bawak plastik je…


Couple lama married since 1976 Couple baru married in 2005

Aidilfitri 2007… officially kami dah bertiga…best! excited sikit raya ni…sbb dah ade baby…asyik sibuk beli baju raya anak sampai terlupa beli baju sendiri…hehe…last minit baru beli baju raya sendiri…so this year giliran rumah hubby balik… raya pertama kat KL..balik ke kuala kangsar raya ketiga…tapi tahun ni oleh karana raya pertama di KL so tengah hari tu kami balik ke Banting rumah my parents….sempat lah nak suruh Mr. Camera man ambil kan gambar famili Mr. Luqman…hehe…so kat bawah tu gambar raya kami….

1st Syawal


2nd Syawal

AidilFitri 2008 (edit in 2010)

Khaizuran in action - 1 year 4 month

The Happiest Grand Parent ;)

Heavily pregnant with Khairin, on 6 syawal khairin was born! this raya was one of the best raya cause everybody was there. It was my late sister last raya with us ~sigh~ miss her a lot. First and second raya was spent in Banting at my side on the evening of 2nd raya we head back to kepong and stayed there until I felt my contraction...then headed to Prince Court and celebrate our raya there for three days…hehe

Aidilfitri 2009

My in laws...(7 Man/boy)

full story