Sunday, March 18, 2012

Anak-anak kami

Just a short entry pasal progress anak-anak..
auni..last two weeks auni dah pandai sebut mama n baba..tapi auni lagi suka sebut baba..lagi mama suruh sebut mama lagi dia nak sebut baba ;) auni dah boleh berdiri sambil pegang kerusi or dinding..skill auni yang terbaru ialah geleng kepala, lepas geleng kepala auni akan tergelak...comel sangat ;)..dengan auni terasa masa berlalu sangat cepat...auni dah lebih dari 6 bulan...mama n abah sibuk lagi-lagi tak ada maid masa dengan anak-anak sangat terhad..
khairin..semakin banyak bercakap dan semakin manja ;) dah pandai baca doa sebelum dan selepas makan serta doa tidur ;)..buku anakku dah habiskan buku satu ;) buku furqan alahai dah lama mama tak ajar...baru pandai baca separuh..blame mama..mama yang tak ajar tiap2 hari..masa mama spend masa tiap-tiap hari mengajar anak-nak progress cepat je..alhamdullilah khairin dah pandai mengira dan kenal huruf daya fokus pun semakin baik rajin belajar...mama je asyik bagi excuse bila dia minta mama mengajar...
khaizuran...dah baca buku anakku 5 dan untuk english dah habis baca buku 2..pandai baca al-fatihah, ambil air sembahyang dan baca doa sebelum dan selepas makan + doa nak tidur ..khaizuran sensitif dan sangat brotherly...cepat belajar dan ligat bila bermain..ada gaya boleh jadi sportsman macam abah ;)..
Rasa sayu sangat bila tengok anak-anak tidur..cepat je anak-anak membesar masing2 dah ada their own personality and uniqueness...walau apa pun mereka kekal sebagai baby mama dan abah ;)