Tuesday, February 26, 2013

Oh my khairin


Recently i wrote about our worries regarding khairin ability to read...rupa-rupanya kami silap dia dah boleh mengeja ;p tersedar when his teacher gave the books and flash card that he used at school, while getting ready to work i heard khairin reading the book...i was amazed! terkejut mama ;p

 "eh, khairin dah tahu baca ni" "dah senang je mama"

so i asked teacher nurul, khairin's teacher,
"khairin masa belajar baca, ok tak"
"ok, akak takde masalah",
"dia dalam class kira average ke?"
 "eh khairin antara yang top dia dah boleh eja bunyi i dah"
 "oo oklah macam tu, akak risau sebab bila ajar kat rumah dia tak nak fokus, lepas tu sampai 
  sekarang dia pakai selipar terbalik, ingatkan nak bawak jumpa specialist takut2 deslyxia ke apa"

so note for abah n mama: jangan bandingkan ability anak-anak, selalula tanya khabar dari teacher, janganla pressure anak-anak biasala bila dekat rumah memang anak-anak suka main ;) dah penat belajar dekat sekolah kot ;p

No comments:

Post a Comment