Monday, April 20, 2015

Random thoughts

Sudah lama tidak menulis...hampir dua tahun..banyak yang telah berubah, the kids are older and smarter...dah ada preference masing2..but still in my eyes they are my babies...

khaizuran dah darjah dua alhamdullilah last year manage untuk sesuaikan diri dalam alam persekolahan manage untuk terpilih dapat hadiah masa hari ikhtifal ;) hari sukan pun manage to get gold medal...tapi yang paling penting di darjah satu sudah menghafal semua ayat bacaan solat dan doa selepas solat...Alhamdullillah syukur pada Allah tahun ni sudah mula solat tanpa perlu dingatkan alhamdullilah....masyaAllah

Khairin tahun ni dah darjah satu....alhamdullilah last year he manage untuk memahami apa yang diajar di sekolah...so this year dalam tahun satu tak susah sangat untuk dia kuasai ilmu darjah satu...alhamdullilah berjaya lepas exam untuk masuk ke sekolah yang sama dengan abang khaizuran..bab solat masih perlu diingatkan dan kadang2 ada drama yang perlu dilayan before dia bersetuju untuk bersolat...tapi alhamdullilah dah menguasai semua bacaan solat :) alhamdullilah masyaAllah

Both of them rajin hafal surah not sure because of muallimah or the encouragement from mama..whatever...as long as it is positive we should be happy with their effort :)

Auni our sweet daughter she will turn 4 this year..how time flies ~sigh~ love pink color..baju pink, beg pink, tudung pink, kasut pink order air pun nak air pink ;p...mama pun sejak ada auni pun pakai handbeg n kasut pink :) recently je baru tukar handbag,..hihi...Auni suka sangat "melukis" kena sediakan a lot of paper..if not bersedia dengan lukisan auni...dinding rumah ada her "masterpiece" kereta pun ada yang tak tahan tu diri sendiri pun dia conteng :)..sometimes funny sometimes errggggghhhh...

And mama and abah definitely is getting older ~sigh~...actually this year will be our 10th year as husband and wife..alhamdullillah masyaAllah...loving the presence of each other :) alhamdullilah...if possible macam nak plan honeymoon together..but knowing him and also myself macam susah je nak tinggal the kids behind :) tapi macam teringin je spend time alone together just the two of us...to rejuvenate our relationship....hihi... yela spend time kat rumah together in the room at home memang sekejap jelah kan nanti  ada je tiba2 orang knocking the door ;) shouting "bukalah pintu" lol

Apapun just wait and see...the planned for second honeymoon berjaya or not :) and still I feel so blessed..alhamdullilah..

No comments:

Post a Comment