Monday, October 22, 2012

ooo so funny

This is just a joke..funny...being a mother of 3 I have to say that the test is consider helpful..haha..
motherhood  is not an easy journey there is no clear cut in saying what is the best way...you need to always improvise ;)

Test 1: Preparation
Women: To prepare for pregnancy
1. Put on a dressing gown and stick a beanbag down the front.
2. Leave it there.
3. After 9 months remove 5% of the beans.
Men: To prepare for children:-
1. Go to a local chemist, tip the contents of your wallet onto the counter and tell the pharmacist to help himself
2. Go to the supermarket. Arrange to have your salary paid directly to their head office.
3. Go home. Pick up the newspaper and read it for the last time.

Test 2: Knowledge
Find a couple who are already parents and berate them about their methods of discipline, lack of patience, appallingly low tolerance levels and how they have allowed their children to run wild. Suggest ways in which they might improve their child's sleeping habits, toilet training, table manners and overall behaviour.
Enjoy it. It will be the last time in your life that you will have all the answers.


Test 3: Nights
To discover how the nights will feel:
1. Walk around the living room from 5pm to 10pm carrying a wet bag weighing approximately 4 - 6kg, with a radio turned to static (or some other obnoxious sound) playing loudly.
2. At 10pm, put the bag down, set the alarm for midnight and go to sleep.
3. Get up at 11pm and walk the bag around the living room until 1am.
4. Set the alarm for 3am.
5. As you can't get back to sleep, get up at 2am and make a cup of tea.
6. Go to bed at 2.45am.
7. Get up again at 3am when the alarm goes off.
8. Sing songs in the dark until 4am.
9. Put the alarm on for 5am. Get up when it goes off.
10. Make breakfast.
Keep this up for 5 years. LOOK CHEERFUL.Test 4: Dressing Small Children
1. Buy a live octopus and a string bag.
2. Attempt to put the octopus into the string bag so that no arms hangout.
Time Allowed: 5 minutes.Test 5: Cars
1. Forget the BMW. Buy a practical 5-door wagon.
2. Buy a chocolate ice cream cone and put it in the glove compartment. Leave it there.
3. Get a coin. Insert it into the CD player.
4. Take a box of chocolate biscuits; mash them into the back seat.
5. Run a garden rake along both sides of the car.

Test 6: Going For a Walk
1. Wait.
2. Go out the front door.
3. Come back in again.
4. Go out.
5. Come back in again.
6. Go out again.
7. Walk down the front path.
8. Walk back up it.
9. Walk down it again.
10. Walk very slowly down the road for five minutes.
11. Stop, inspect minutely and ask at least 6 questions about every piece of used chewing gum, dirty tissue and dead insect along the way.
12. Retrace your steps.
13. Scream that you have had as much as you can stand until the neighbours come out and stare at you.
14. Give up and go back into the house.
You are now just about ready to try taking a small child for a walk.


Test 7: Conversations with children
Repeat everything you say at least 5 times.


Test 8: Grocery Shopping
1. Go to the local supermarket. Take with you the nearest thing you can find to a pre-school child - a fully grown goat is excellent. If you intend to have more than one child, take more than one goat.
2. Buy your weekly groceries without letting the goat(s) out of your sight.
3. Pay for everything the goat eats or destroys.
Until you can easily accomplish this, do not even contemplate having children.


Test 9: Feeding a 1 year-old
1. Hollow out a melon
2. Make a small hole in the side
3. Suspend the melon from the ceiling and swing it side to side
4. Now get a bowl of soggy cornflakes and attempt to spoon them into the swaying melon while pretending to be an aeroplane.
5. Continue until half the cornflakes are gone.
6. Tip the rest into your lap, making sure that a lot of it falls on the floor.

Test 10: TV
1. Learn the names of every character from the Wiggles, Barney, Teletubbies and Disney.
2. Watch nothing else on television for at least 5 years.

Test 11: Mess
Can you stand the mess children make? To find out:
1. Smear peanut butter onto the sofa and jam onto the curtains
2. Hide a fish behind the stereo and leave it there all summer.
3. Stick your fingers in the flowerbeds and then rub them on clean walls. Cover the stains with crayon. How does that look?
4. Empty every drawer/cupboard/storage box in your house onto the floor and proceed with step 5.
5. Drag randomly items from one room to another room & leave them there.

Test 12: Long Trips with Toddlers
1. Make a recording of someone shouting 'Mummy' repeatedly. Important Notes: No more than a 4 second delay between each 'Mummy'. Include occasional crescendo to the level of a supersonic jet.
2. Play this tape in your car, everywhere you go for the next 4 years.
You are now ready to take a long trip with a toddler.

Test 13: Conversations
1. Start talking to an adult of your choice.
2. Have someone else continually tug on your shirt hem or shirt sleeve while playing the Mummy tape listed above.
You are now ready to have a conversation with an adult while there is a child in the room.


Test 14: Getting ready for work
1. Pick a day on which you have an important meeting.
2. Put on your finest work attire.
3. Take a cup of cream and put 1 cup of lemon juice in it
4. Stir
5. Dump half of it on your nice silk shirt
6. Saturate a towel with the other half of the mixture
7. Attempt to clean your shirt with the same saturated towel
8. Do not change (you have no time).
9. Go directly to work

You are now ready to have children. ENJOY!!

source: http://www.thebabablog.com/article/2012/10/03/steps-to-follow-before-you-decide-to-have-kids

Tuesday, September 11, 2012

Rambling

Quarter life crisis? been moody lately I am not sure why? feeling everything is a routine and boring. Oooo my i have to be grateful, the key to happiness in life is being grateful to Allah..sometimes i feel like quitting my job letih having 3 kids i become lethargic but hiring  a maid...emmm..i am not quite sure base on our previous experienced i prefer to be maidless. I keep on reminding myself that I am still strong and healthy everything i do will be reward by Allah there will be a time when i wont be able to do all this works so better kumpul pahala now ;)..when you get older life become harder been thinking about too many things dissatisfied about certain things but life goes on have to be positive as being negative will only make things worst. The kids are growing very fast i don't want to miss out so have to be positive all the time. Emm quitting my job..should i do that? will that make me happy?

Sunday, July 29, 2012

Short Update

Today auni is 1 year old :) Alhamdullilah...she know how to walk..she can walk more than 10 step but still prefer to crawl..she have no tooth yet but enjoy normal food, you will get frustrated if you feed her baby food...she is quite small her weight is only 7.5 kg but still manage to give mama back pain when mama carry her for hours..

Khaizuran know how to read bahasa, he have officially finished reading Buku Anakku 8 early this month, and trying to finish the English read easy book soon he is on book 6...Khaizuran he is so brotherly tak pernah buat auni, if auni koyakkan/ rosakkan barang dia he will only cry or complain to mama...so sweet ;)

Khairin senyap2 suka buat auni ;) but still he always help auni if auni need any help..quite expressive :)..still reading buku anakku 1 ;)..have already remember a few dua..love to sing especially the selawat nabi and 25 rasul nasyeed ;)

Thursday, April 5, 2012

Bye..bye

Pagi tadi masa hantar auni ke taska...mama bye bye auni...terkejut bila dia balas bye bye dengan tangan dia...bila mama jadi excited auni pula tunduk malu-malu..alahai comelnya anak dara mama ni ;)

pada umur auni 8 bulan 1 minggu..auni pandai bye bye...

Sunday, March 18, 2012

Anak-anak kami

Just a short entry pasal progress anak-anak..
auni..last two weeks auni dah pandai sebut mama n baba..tapi auni lagi suka sebut baba..lagi mama suruh sebut mama lagi dia nak sebut baba ;) auni dah boleh berdiri sambil pegang kerusi or dinding..skill auni yang terbaru ialah geleng kepala, lepas geleng kepala auni akan tergelak...comel sangat ;)..dengan auni terasa masa berlalu sangat cepat...auni dah lebih dari 6 bulan...mama n abah sibuk lagi-lagi tak ada maid masa dengan anak-anak sangat terhad..
khairin..semakin banyak bercakap dan semakin manja ;) dah pandai baca doa sebelum dan selepas makan serta doa tidur ;)..buku anakku dah habiskan buku satu ;) buku furqan alahai dah lama mama tak ajar...baru pandai baca separuh..blame mama..mama yang tak ajar tiap2 hari..masa mama spend masa tiap-tiap hari mengajar anak-nak progress cepat je..alhamdullilah khairin dah pandai mengira dan kenal huruf daya fokus pun semakin baik rajin belajar...mama je asyik bagi excuse bila dia minta mama mengajar...
khaizuran...dah baca buku anakku 5 dan untuk english dah habis baca buku 2..pandai baca al-fatihah, ambil air sembahyang dan baca doa sebelum dan selepas makan + doa nak tidur ..khaizuran sensitif dan sangat brotherly...cepat belajar dan ligat bila bermain..ada gaya boleh jadi sportsman macam abah ;)..
Rasa sayu sangat bila tengok anak-anak tidur..cepat je anak-anak membesar masing2 dah ada their own personality and uniqueness...walau apa pun mereka kekal sebagai baby mama dan abah ;)

Wednesday, February 29, 2012

saja bercerita

Auni dah 7 bulan, masa dia 6 bulan dia dah pandai merangkak dgn baik..similar to his brothers merangkak dan duduk berlaku serentak ;) masa umur dia 6 bulan 2 hari mama bagi makan nasi yang dikisar ;) auni sangat happy dapat makan dari umur 4 bulan dah menunjukkan minat nak makan mulut akan berkunyah dan mata asyik tenung makanan bila orang lain makan ;P..mama kejam boleh buat tak tahu je dan suruh auni tunggu 6 bulan..hehe...(mama strictly ikut saranan paedtrician). Sekarang auni sangat suka makan dalam satu hari sekurang-kurangnya 2 mangkuk bubur nasi tapi berat badan masa 6 bulan hanyalah 7 kg...


Abang khairin, happily pergi ke sekolah, bila tanya belajar apa..khairin jawab tak belajar apa pun...terkejut mama ;)....mama pun tukar soalan dekat kelas khairin buat apa? baru dia jawab khairin lukis2, nyanyi belajar a i u...lega hati mama ;) khairin banyak improve dekat bacaan doa :)


Abang khaizuran, setiap kali pergi sekolah mama kena hantar sampai ke depan pintu kelas kalau tak nanti dia menangis..ish kadang-kadang mama angin juga maklumlah budak-budak lain parents tinggal dekat depan pagar je yang anak2 mama manja kena hantar sampai ke kelas..slowly mama jauhkan jarak sekarang hantar dia sampai ke tangga kelas. Khaizuran cepat belajar setelah dua bulan sekolah dah khatam baca buku anakku sampai buku 4, terkejut juga mama maklumlah mama mula perkenalkan buku anakku masa dia 4 tahun buku satu pun susah nak khatam pergi sekolah cepat je dapat, maybe umur dia dah matang dan dia mudah terima, mengira pun dah boleh sampai 100 tapi dengan guidance kadang2 dia lupa juga ;)..


Sebenarnya mama tak boleh salahkan anak2 mama kalau mereka lambat "pandai" sebab mama yang tak konsisten mengajar di rumah, bila mama ajar dengan konsisten cepat je mereka dapat dan ingat.


Cerita pasal mama pula ;p..mama sebenarnya bangga dengan diri sendiri..hehe..walaupun dah ada 3 anak masih bertahan tanpa maid..penat memang penat tapi privasi yang ada di dalam rumah tu sangatlah mama suka, mama suka abah involve directly membantu dalam membuat kerja rumah dan mendidik anak-anak, masa ada maid kerja mandikan n suapkan anak memang mama or bibik yang buat, bubur baby dulu mama n bibik yang buat sekarang ni semuanya abah or mama yang buat, untung auni dapat makan air tangan abah...masak untuk abang2 pun macam tu kalau larat mama buat kalau tak larat abah yang masak tetapi bila dua2 tak larat makan di luar jelah ;). seronoknya bila maidless ni mama dapat lebih mengenali, memahami dan sangat menghargai abah. Rasa bertuah sangat dapat kahwin dengan dia ;)...ehem..ehem geram dengan abah pun selalu juga ;) maklumlah bila mama macam lipas kudung buat itu buat ini terasa macam nak jadi sotong supaya ada banyak tangan..abah relex je duduk depan tv or pergi main squash or futsal :) takpe sebab melalui pembacaan lelaki perlu dibenarkan/ dibiarkan buat begitu untuk meningkatkan kembali testoren mereka ;)..hehe..jangan testoren terlampau banyak sudah...tak pasal2 mama mengandung ;p


Sebelum tulis entry tengah rasa down sangat...bila dah habis menulis rasa happy pula, tersedar yang sebenarnya hidup sangat indah dengan apa yang sudah mama miliki ;)